Abonneer op onze nieuwsbrief

 

Facilitaire logistiek

Facilitaire logistiek, zoals logistieke coördinatie, -management en -uitvoering zijn essentiële onderdelen van het succes van uw dienstverlening.

Interne logistieke processen

Veel interne logistieke processen worden nog op papier geregeld. Dat betekent dat u pas achteraf verantwoording aflegt en inzicht krijgt. Het maakt het bijsturen van processen haast onmogelijk en er gaat op de productievloer veel tijd verloren aan administratieve processen. Bovendien zijn die processen te complex geworden. Daarnaast is het vaak juridisch of wettelijk nodig om meer zaken te registreren, zodat precies is na te gaan waar dingen fout zijn gegaan. Met Excel-lijsten is het registreren van die interne logistieke processen veel te arbeidsintensief.

Interne logistiek verbeteren

Wilt u interne logistiek verbeteren en beter inzicht in de knelpunten van de interne logistiek? Dan moet de workflow en het procesmanagement naar een hoger niveau worden getild. Iedereen moet weten wat hij of zij moet doen en er moet daarnaast een verbinding worden gemaakt tussen de verschillende schakels in de logistieke keten. Daarna is het belangrijk om overzicht te krijgen over alle afzonderlijke processen en inzicht in hoe ze zich tot elkaar verhouden. Op deze manier zijn knelpunten snel op te lossen en flexibel bij te sturen.

Inventarisatie interne logistiek

Het begint allemaal met een inventarisatie van de interne logistiek, gevolgd door een blauwdruk van alle processen: op de werkvloer en op het gebied van financiën, sales, orderverwerking, productie en externe logistiek. De uitdaging is om daarbij een hardware- en softwareoplossing te zoeken, die al deze processen optimaal ondersteunt. De projectmanagers binnen UTS Verkroost bezitten ruime kennis en ervaring op gebied van (facilitaire) logistiek en staan voor u klaar in uw zoektocht naar een geschikt middel voor uw interne logistiek. Neem contact op als u er meer over wilt weten.

Trotse partner van verhuizen.nl

KLANTEN BEOORDELEN ONS MET EEN:

Particulier

9,5
Bekijk beoordelingen

Zakelijk

9,2
Bekijk beoordelingen