Abonneer op onze nieuwsbrief

 

Archief bewaren

Meer bedrijfsruimte nodig om uw archief te bewaren? Weten of u aan de wettelijke bewaartermijnen voldoet? Of weten hoe u zo goed en voordelig mogelijk uw archief bewaart? Vraag ons om hulp!

Uw archief staat bij UTS veilig, goed geconditioneerd en bereikbaar. Opvraging en raadpleging is altijd mogelijk. Bij een opvraging kan het archiefstuk worden bezorgd door onze bezorgdienst. Natuurlijk is digitale toezending ook mogelijk. Levering via scanning on demand geeft vaak zelfs lagere kosten voor u.

Archiefopslag

Er zijn meerdere mogelijkheden als het gaat om archief bewaren, zoals archiefopslag per meter, per pallet of in een eigen afsluitbare ruimte. Wij beheren op die wijze onder andere patiëntendossiers, apothekersarchieven, accountancydocumenten, schoolarchieven, notariaatsarchieven en zakelijke bedrijfsarchieven.

Bewaartermijn archief

Er zijn meerdere vormen van archiefopslag mogelijk. Het is mede afhankelijk van het bewaartermijn van het archief. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. De drie meestvoorkomende zijn:

  • Dynamische archiefopslag
    Elke archiefdoos of elk dossier wordt geïnventariseerd en opgenomen in ons archiefbeheersysteem waardoor een opvraging van een archiefstuk snel en efficiënt kan plaatsvinden. Het archief bewaren we veelal in archiefstellingen.
  • Semi-statische archiefopslag
    Hoofdzakelijk dient u een archief te bewaren voor een periode van bijvoorbeeld 5 tot 15 jaar. Na deze periode kan het archief vernietigd worden. In de tussenliggende periodes zullen er weinig raadplegingen nodig zijn. Gemiddeld is er niet meer dan één opvraging per pallet per jaar.
  • Statische archiefopslag (Low-cost)
    Het archief dient bewaard te worden om diverse redenen voor een periode van bijvoorbeeld 7 tot 100+ jaar. Na uw archiveringsperiode kan het archief worden vernietigd. Er is slechts zeer incidenteel een opvraging of raadpleging. Statisch archief wordt in geregistreerde dozen en gebruikelijk op pallets geplaatst en geseald. Daarna worden de pallets in de palletstellingen geplaatst.

Trotse partner van verhuizen.nl

KLANTEN BEOORDELEN ONS MET EEN:

Particulier

9,5
Bekijk beoordelingen

Zakelijk

9,2
Bekijk beoordelingen