Abonneer op onze nieuwsbrief

UTS  kiest voor CO2 neutraal

Al 10 jaar lang rapporteren wij onze CO2-uitstoot door middel van een jaarverslag. Dit doen we om bewust te worden van de CO2-uitstoot van ons bedrijf. Duurzaamheid en MVO ondernemen vinden we bij UTS namelijk van groot belang. We zijn er trots op om dit prachtige resultaat te presenteren: we hebben in 10 jaar tijd een reductie van 75% van onze CO2-uitstoot gerealiseerd! Wilt u het gehele jaarverslag inzien? Bekijk deze dan hier.

Bij UTS staat het milieu niet alleen hoog in het vaandel, we willen dit ook daadwerkelijk uitdragen. Zo heeft UTS in 2017 meer werkzaamheden verricht zonder daarbij de hoeveelheid CO2-uitstoot te verhogen ten opzichte van vorige jaren. Dit hebben we kunnen realiseren door onder andere efficiënter te gaan rijden. Slimme logistiek is hierbij een belangrijk uitgangspunt geweest.

UTS en maatschappelijke betrokkenheid

MVO ondernemen is veel meer dan alleen milieubewust ondernemen. Ook het tonen van maatschappelijke betrokkenheid is een belangrijk speerpunt voor UTS. Samenwerken staat centraal binnen UTS en haar vestigingen, ook als het om samenwerken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gaat. Al onze vestigingen stellen werkplekken beschikbaar aan medewerkers die bijvoorbeeld chronisch ziek of werkloos zijn, waarna hen in veel gevallen ook een opleiding aangeboden wordt. Mensen zijn bij UTS het belangrijkste middel, daarom bieden wij ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk aan. Ook biedt elke vestiging van UTS meerdere stageplekken aan. Gemiddeld lopen er jaarlijks twee tot vijf stagiaires per vestiging mee om werkervaring op te doen.

UTS en vergroening

Met name door de inzet van onze vrachtwagens produceren wij CO2-uitstoot. Desondanks proberen wij milieuvervuiling zo veel mogelijk tegen te gaan. Dit doen we onder andere door het gebruik van zuinige transportmiddelen en alternatieve brandstoffen. Daarnaast maken we al gebruik van elektrische wagens en groene stroom en scheiden wij ons afval en produceren we minder afval, wat in 2017 voor een daling van maar liefst 36% heeft gezorgd.

Wij zijn trots op het mooie resultaat dat wij in 2017 hebben behaald: een totale reductie van 75% aan CO2-uitstoot! Wij streven ernaar om CO2-neutraal en maatschappelijk verantwoord te blijven ondernemen in de komende jaren.

Trotse partner van verhuizen.nl

KLANTEN BEOORDELEN ONS MET EEN:

Particulier

9,5
Bekijk beoordelingen

Zakelijk

9,2
Bekijk beoordelingen