Abonneer op onze nieuwsbrief

MVO bij UTS Verkroost

Maatschappelijk verantwoord ondernemen als verhuisbedrijf, het kan! Als verhuizer in Nijmegen heeft UTS Verkroost Verhuizingen B.V. een lokale betrokkenheid, iets wat duidelijk naar voren komt in onze aanpak. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is bij ons een belangrijke factor.

Gecertificeerd verhuisbedrijf

Als dienstverlener geloven wij in de kracht van het individu en zetten wij in op de mogelijkheden die wij hebben om duurzaam te ondernemen. Onder andere door onze OHSAS 18001- (occupational health and safety management systems), ISO 14001-, ISO 9001- en ISO 27001-certificering is de maatschappelijk verantwoorde werkwijze van onze organisatie geborgd in zowel onze dagelijkse bedrijfsvoering als onze strategie. Jaarlijks doen wij verslag van de resultaten van onze inspanningen inzake certificeringen op basis van de “Goldstandard”. Dit rapport is een integraal onderdeel van ons jaarverslag en wordt ieder jaar onderworpen aan een externe audit door DNV Business Assurance.

Mensen voor mensen

Omdat “onze mensen” kansen en mogelijkheden verdienen om veilig, uitdagend en plezierig te werken hebben wij veel aandacht voor de werkomstandigheden en mogelijkheden voor al onze verhuismedewerkers.

Onze inspanningen op dit gebied overschrijden de grenzen van onze organisatie. Wij kijken verder in de keten en in onze directe omgeving naar kansen. Samen met relaties en medewerkers kijken wij naar de mogelijkheden om een social return on investment te bewerkstelligen. Onze samenwerking met lokale hulpinstanties, zoals Iriszorg, en het uitgebreide vitaliteitsprogramma voor onze medewerkers zijn hier een goed voorbeeld van.

Maatschappelijke ondersteuning door Verkroost

Sinds een paar jaar steunt UTS Verkroost als vaste partner de Voedselbank en is donateur van een aantal goede doelen. In het geval van de Voedselbank is er gekozen om de jaarlijkse bestedingen aan kerstgeschenken voor relaties te schrappen. In plaats daarvan worden deze omgezet in voedselpakketten en cheques voor de Voedselbank. Ook zijn er afgelopen jaren vanuit de organisatie geldbedragen geschonken aan Stichting Hart voor vrouwen, Stichting Sprankel en Stichting vrienden van het Marikenhuis.

UTS is erkend leerbedrijf

Als erkend stage- en leerbedrijf geeft UTS Verkroost jaarlijks veel nieuwe talenten de mogelijkheid om hun droom waar te maken. Hierbij is er niet alleen aandacht voor het bieden van stage- en leerplekken in de verhuisbranche, maar is er ook aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.
Er is een actieve samenwerking met het ROC Nijmegen en het Sector Instituut Transport en Logistiek om zowel de instroom van nieuwe talenten en de ontwikkeling van de transportbranche te ondersteunen. Zo kan het dus voorkomen dat u UTS Verkroost tegenkomt op de open dag van het ROC.

ROC Technovium

Naast zijn functie als eigenaar/directeur van UTS Verkroost is Gert-Jan Willems tevens bestuurslid van ROC Technovium. Zijn bijdrage in het bestuur is vooral om deel te mogen uitmaken van meedenken en besturen in toekomst gericht logistiek en technisch onderwijs.

LEC Nijmegen

Gert-Jan Willems is tevens als voorzitter betrokken bij het LEC regio Nijmegen (Logistiek Expertise Centrum). Het LEC is een samenwerkingsverband tussen overheid, ondernemers en onderwijs met als streven door gezamenlijke inspanning meer new business en banen te krijgen voor de regio Nijmegen. Op dit moment staat de eerste Chinese handelsmissie al op de kalender en zijn er volop mogelijkheden voor economische groei.

Hergebruik van meubels en apparaten

Dagelijks is onze organisatie als verhuizer bezig met het afvoeren van meubels en apparaten die aan het einde van hun (professionele) economische levensduur zijn, maar voor anderen toch nog van waarde kunnen zijn. Samen met onze opdrachtgevers kijken wij naar de mogelijkheden die er zijn om afgeschreven items een tweede leven te geven. Door goede samenwerking met lokale kringlooppartners kan er zo jaarlijks veel worden hergebruikt tegen lage kosten.

Naast het CO2-neutraal verhuizen en vrachtwagens die voldoen aan de Euro 6-norm is er ook aandacht voor bijvoorbeeld het energieverbruik op kantoor. Door het in kaart brengen en monitoren van de grootste energieverbruikers is er een plan van aanpak gemaakt om het energieverbruik duurzaam terug te brengen. Zo is in 2014 bijvoorbeeld alle verlichting omgezet naar energiezuinige ledverlichting.

UTS Verkroost Nijmegen finalist MVO

Stichting De Maatschappelijke MeerWaarde (DMMW) reikt ieder jaar een MVO-Award uit aan een organisatie die in de regio Nijmegen op een bijzondere manier invulling geeft aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). UTS Verkroost behoorde tot de finalisten van de MVO-award 2015.

Trotse partner van verhuizen.nl

KLANTEN BEOORDELEN ONS MET EEN:

Particulier

9,5
Bekijk beoordelingen

Zakelijk

9,2
Bekijk beoordelingen